پرش لینک ها
مشاهده
بکشید

واردات و ترخیص ماشین آلات صنعتی

اگر قصد واردات ماشین‌آلات صنعتی را دارید، این مقاله را از دست ندهید؛ همان‌طور که می‌دانید، ماشین‌آلات صنعتی نقش مهمی در فرایند تولید، بهبود کارایی و سودآوری در صنایع مختلف کشور دارند. به همین دلیل، کمپانی‌های بزرگ خصوصی و ارگان‌های مهم کشور هرساله در تلاش‌ هستند تا جدیدترین و باکیفیت‌ترین ماشین‌آلات صنعتی موردنیاز را با قیمت مناسب وارد نمایند. در سال‌های گذشته، واردات و ترخیص ماشین‌آلات صنعتی همواره یکی از پرچالش‌ترین و درعین‌حال سودآورترین حوزه‌های وارداتی کشور محسوب شده است.

با توجه به نیاز مبرم صنایع کشور به تأمین ماشین‌آلات صنعتی باکیفیت و همچنین تلاش برای تولید برخی از نیازها در داخل کشور، همچنان نیاز به واردات بسیاری از این ماشین‌آلات وجود دارد. در این زمینه، اگر شرایط مالی و ارزی کشور را نیز درنظر بگیرید،‌ متوجه خواهید شد که واردات ماشین‌آلات موردنیاز صنعت یکی از بهترین و سودآورترین انتخاب‌ها برای حضور در عرصۀ واردات کالا است.

جایگاه ماشین‌آلات صنعتی در واردات سال ۱۴۰۲

در سال‌های اخیر و علی‌رغم تحریم‌های جهانی، شاهد افزایش حضور در تجارت بین‌الملل بوده‌ایم؛ به‌طوری‌که در سه‌ماهۀ نخست سال 1402، رشد 20درصدی واردات کالا به ثبت رسیده است. این میزان رشد نسبت به واردات حدود 12 میلیارد دلاری در مدت مشابه سال‌ قبل، رقم ارزش واردات کشور در سه‌ماهۀ نخست سال جاری را به عدد 14 میلیارد دلار رسانده است.

اما عمدۀ واردات کشور در سال 1402 چه محصولاتی بوده است؟ جایگاه واردات و ترخیص ماشین‌آلات صنعتی در واردات سال ۱۴۰۲ کجاست؟ طبق آمار رسمی گمرک، عمدۀ واردات کشور در سه‌ماهۀ نخست سال جاری مشمول واردات ماشین‌آلات، آهن و فولاد،‌ مواد شیمیایی و مشتقات آن، وسایل حمل‌ونقل و ماشین‌آلات و لوازم الکتریکی بوده است؛ به‌طوری‌که واردات ماشین‌آلات 74 درصد کل واردات کشور را به خود اختصاص داده است.

در این آمار، شرکای اصلی وارداتی ما کشورهایی نظیر امارات متحدۀ عربی و چین بوده‌اند. این دو کشور درمجموع 74 درصد واردات کشور را به خود اختصاص داده‌اند. پس از چین و امارات، کشورهای ترکیه، آلمان و هند بزرگترین واردکنندگان کالا به ایران هستند.

واردات و ترخیص ماشین‌آلات صنعتی و یک بخشنامۀ مهم

همان‌طور که می‌دانید، واردات بسیاری از ماشین‌آلات صنعتی به‌دلیل تولید در داخل کشور با محدودیت و ممنوعیت مواجه است. در این خصوص و طبق بخشنامۀ 195446 صادره در تاریخ 16/02/1402 از دفتر ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی وزارت صمت، ‌واردات ماشین‌آلات صنعتی شامل انواع بیل مکانیکی با توان موتور بالاتر از 350 اسب بخار و وزن کل بالاتر از 40 تن،‌ انواع لودر با توان بالاتر از 310 اسب بخار و وزن کل 30 تن، بلدوزر با توان موتور بالاتر از ٣٢٠ اسب بخار، تراک معدنی با وزن کل بالاتر از 70 تن و دامپتراک با وزن بارگیری بیشتر از 50 تن، با اخذ مجوز از وزارت صمت ممکن خواهد بود.

علاوه‌بر این، طبق این بخشنامه به‌ازای خرید هر تعداد دستگاه ماشین‌آلات صنعتی از تولیدکنندگان کشور، به همان تعداد اجازۀ واردات ماشین‌آلات صنعتی تا پنج سال ساخت برای واحدهای صنعتی کشور صادر خواهد شد.

پیام بگذارید